Steder at se

Der er en masse spændende steder at besøge, hvis man bruger Bjergesø som udgangspunkt for udflugter og ture. Odsherred er fyldt med historiske minder, smukke bygninger, kirker og arbejdende værksteder. Her kan du læse lidt om nogle af dem.

Det er nemlig ikke nødvendigt at tage til et udenlandsk

“getaway” for at få spændende og interessante oplevelser. Man kan såmænd også bare tage til Asnæs og opleve Ulvsborg. Ulvsborg Historisk Værksted er et levende museum, hvor vikingetid og middelalder møder hinanden.

Ulvsborg har aldrig eksisteret som sted i drift tilbage i vikingetid og middelalder, men er en konstruktion, skabt i dag for at give os en mulighed for at opleve og sætte os ind i, hvordan vores forfædre levede, og hvilke vilkår de havde. Ulvsborg er på 24 ha og ligger på inddæmmede Lammefjords-arealer.

Tag et skovbad

Er du mere til den frie natur, kan du i stedet vælge at trave en tur i Høve Skov. Tag et skovbad, som nogle amerikanske forskere har kaldt det at gå i skoven. Det er afstressende, ja direkte sundt, og hvad mere kan man ønske sig, hvis man er på ferie eller forlænget weekend i området?

Høve Skov er indrettet som hundeskov, så dine eventuelle firbenede venner har også mulighed for at slippe tøjlerne her.

Kunst og kultur

Kunsten får også sit i området omkring Bjergesø. Odsherred har private gallerier som Nakke Hage galleriet, og offentlige museer som Odsherred Kunstmuseum.

Odsherred Kunstmuseum er et innovativt sted, som gennem tiden har lagt rammer til også mere eventprægede arrangementer, fx

Twin Peaks i Odsherred, som var en road forestilling med mere end 30 frivillige, der lagde hus, biler og andet til for at få det hele til at fungere.

Odsherred Kunstmuseum er navnlig kendt for at huse en fin samling af de såkaldte Odsherred-malere. Det var en række malere, som i 1930’erne slog sig ned i Odsherreds fantastiske natur med bakker, strande og dybe kløfter.

Nogle af malerne boede der kun i den lyse tid, men andre slog sig ned og boede i Odsherred permanent. Det er kunst med saft og kraft, der kan ses i den spændende samling.

Nakke Hage galleriet fokuserer mere på unge, nutidige kunstnere.

Turist i Odsherred

I dag advarer mange

klimaaktivister mod, at vi flyver verden rundt for at opleve turiststederne. At tage flyet er nok noget af det mest klimabelastende, der findes, når vi måler på, hvor meget CO2 vi lukker ud pr. passager pr. km, vi flytter vedkommende.

På den baggrund er det da heldigt, at vi kan have fantastiske oplevelser inden for kongerigets grænser. Og Odsherred er bestemt på top ti listen over steder i landet, hvor du kan finde natur, der siger sparto til det meste, og hvor luften og omgivelserne er frie og smukke. Så bare kom afsted – Bjergesø ligger lige på vejen!