Rejse til natur og fantastisk mad

Tæt ved Bjergesø ligger det imponerende Dragsholm Slot. Slottet har rødder tilbage til middelalderen og er den allerældste bygning i Danmark i dag, der stadig bruges til sit verdslige formål. Kirker fra middelalderen, som stadig er i brug, findes der mange af. Men et slot som dette, hvor der går en lige linje tilbage til en tid, der stadig kunne huske vikingerne – det findes kun på Dragsholm i Odsherred.

En flok medarbejdere fra online Casino Unibet skulle på personaletur og fik god hjælp til at få det rigtige ophold stablet på benene. Det var derfor nærliggende at tænke Dragsholm Slot ind i et program. Dragsholm slot, der i dag drives som hotel og har både bistro og gourmetrestaurant på topniveau, skriver sig ind i en forholdsvis ny tradition i Danmark, hvor der gives

Michelinstjerner til provinsen – noget, der tidligere ellers kun var forbeholdt de store byer. Skulle det knibe med at betale regningen, kunne folkene aflægge en visit i den

lokale brugs, hvor der er en usædvanlig høj scorerate, når det gælder gevinst i lotteriet.

Andre muligheder

Der er andre muligheder end et slot i Odsherred, når det gælder overnatning og besøg på restauranter.

Højby Kro ligger midt i Odsherred og er en traditionel landsbykro, men moderniseret og med et køkken, der vil noget mere end servere hakkebøf med løg. Her kan du få god, fransk inspireret mad til frokost og aften – og ikke mere raffineret, end at du kan genkende, hvad du får på tallerkenen.

Hotellet kan tilbyde både kroophold i dejlige værelser med én eller flere overnatninger og golfophold, hvor kroferien kombineres med golfspil på en af de tre golfbaner, som findes i området.

Hotel Højbysø er en anden mulighed. Det ligger i forbindelse med Geopark Odsherred, som er Danmarks første geopark.

Danmarks UNESCO geopark

Geoparken sætter fokus på det, der er særligt for Odsherred: kulturhistorien, landskabet, råvarerne og kunsten, som det fremhæves. Der er vildt mange muligheder for en aktiv personaletur, sådan som Unibet-folkene oplevede det. Du kan for eksempel klikke på en app med augmented reality og på den måde komme med på en helt fantastisk rejse tilbage til Danmarks fortid – helt tilbage til istiden. Der er også en masse tematiserede film, 360°-optagelser og såkaldt time-lapse fotografi, og på den måde kan du få et særligt overblik over, hvad du kan opleve, når du besøger Geopark Odsherred, som har fået særlig opmærksomhed fra UNESCO. Og så kan du da forresten opleve alting i virkeligheden også.

Nature trækker

Kører du gennem Odsherred, ikke mindst ude ved kysten, vil du opdage, at du kører gennem en helt fantastisk natur. Så når du skal på tur alene eller sammen med kollegerne, så er det ikke mindst naturen, der kan give unikke oplevelser.

Nogle steder kører du på det, der svarer til den sydfranske Corniche – en snoet vej højt over kysten, hvorfra der er en skøn udsigt. Det kan du kun blive glad i låget af, og naturen er da også kendt som en faktor, der for alvor kan give et mentalt opsving. Det er endnu en grund til at lægge næste års personaletur til Bjergesø og Odsherred i det hele taget.